Jugar aprenent

Aprenem mentre juguem, qualsevol infant ens ho pot ensenyar. Cada vegada prenem més consciència que el joc és una efectiva eina d’aprenentatge. Aquí us presentem algunes propostes lúdiques que alhora permetran adquirir nous coneixements i habilitats. Per aprofundir sobre el vincles entre joc i l’aprenentatge us recomanem el portal ImaginEleplhants.

Gamificar

Gamificar prové de la paraula anglesa game, per tant significaria convertir en joc qualsevol activitat.

El blog de l’escola Sant Cristòfol ofereix per a cada cicle activitats i recursos on-line per als infants i les famílies. El Departament d’educació i Cristic també ofereixen portals lúdics.

Aprendre trucs de màgia és una bona manera d’aprendre noves habilitats i en alguns casos aprendre matemàtiques, el mag Artur que fa el taller de màgia a les Planes ho sap prou. Ara podeu aprendre alguns dels seus trucs amb els videos del mag Artur. Per trucs senzills i divertits us recomanem Luis Piedrahita.

Per als estudiants d’institut, fórmules d’aprenentatge basada en reptes o qüestionaris, com si es tractés d’un concurs.

Editorials

Són molts els editorials infantils que en aquests temps de confinament estan proporcionant on-line eines educatives molt entretingudes. Aquí en teniu una selecció.

L’Editorial Flamboyant, Coco Books i Zahorí Books ofereixen retallables, enigmes i propostes.

Pel que fa als contes explicats, trobareu un ampli llistat de propostes a l’entrada de Contes de l’Arc de Sant Martí d’aquest mateix portal.

Campus Lab

Les Noves Tecnologies, les conegudes TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) són la eina del futur i el present. En temps de confinament tots ens hi estem avessant i reciclant ràpidament.

La xarxa Punt TIC de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres eines, ofereix cursos gratuïts al seu campus virtual.

Per realitzar trobades virtuals amb amics, talleristes o companys de feina ho podeu fer a través d’aplicacions com zoom i el jitsi, aquest darrer permet obrir sales virtuals.

I si voleu presentar al món les vostres idees de manera atractiva aquí teniu una bona eina.